HENDRIK'S COMPAGNIE

NEDERLANDSTALIGE POP

Album Introductie
Het album:

Het verhaal en de teksten zijn geschreven door Henny Lamper. Alle leden van de Compagnie hebben bijgedragen aan de muziek. Het album bevat 11 songs, een mengeling van blues en classic rock met invloeden uit de folk en pop. En veel verwijzingen naar de voorbeelden.

Een overzicht per nummer.


1. Ouverture (In Mijn Hoofd) muziek: Henny Lamper
De hoofdpersoon van het verhaal, Diederik B., leeft in tweestrijd over het verschil tussen goed en kwaad. Een verwijzing naar Overture op het album Tommy van The Who. Analoog aan In The Flesh van The Wall wordt dit nummer verderop herhaald.

2. Stepkampioen muziek: Henny Lamper
Diederik is nooit overgestapt op de fiets maar is heel zijn leven blijven steppen. Alleen ben je altijd de snelste! Knipoog naar Pinball Wizard.

3. Diederik Gaat Terug Naar Huis muziek: Ronald Fiktorie Diederik keert als ex-student naar huis om deugdzaam te gaan leven en hoeden en kousen te gaan verkopen in de winkel van zijn moeder.

4. Kruispunt muziek: Ronald Fiktorie >
Diederik verdwaalt tijdens een steptocht en ontmoet op een kruispunt twee mannen die hem terugverwijzen naar waar hij vandaan komt. Hij verdwaalt weer… Een verwijzing naar de bekende Crossroads, waar blueslegende Robert Johnson zijn ziel verkocht aan de duivel in ruil voor roem. Het geluidsfragment aan het einde is een verwijzing naar Operation: Mindcrime van Queensrÿche: Mary zegt dan tegen haar belager: “Hello, I’ve been waiting for you. Come in!” Hier zal het min of meer andersom gaan…

5. Melina muziek: Henny Lamper
Diederik wordt hoteldebotel als hij deze meesteres in levende lijve ziet. Gebaseerd op The Hawker (Eyesight To The Blind) van The Who. Al volgt het arrangement wat meer het origineel van Sonny Boy Williamson II.

6. Sla Mij muziek: Henny Lamper
Diederik heeft hart en hoofd verloren aan Melina en onderwerpt zich geheel aan haar. Dit nummer bleef onder de naam Zinneg Heweld op de plank liggen bij GRYSL. Deze versie vertoont enige invloeden van Zeg Het, dus zie het als een eerbetoon aan Hendrik’s oude band.

7. Nooit Meer Wakker Blues muziek: Hendrik’s Compagnie
Diederik wordt wakker, ontdekt dat Melina is verdwenen en wordt ietwat neerslachtig. Een deel van het tweede couplet is geleend van Binnen Zonder Kloppen van De Dijk. Een knipoog naar de band die Hendrik deed besluiten voortaan alleen maar in het Nederlands te gaan schrijven en te zingen.

8. Triumph Thruxton muziek: Ronald Fiktorie
Diederik besluit om een motor te kopen. Een instrumentale ode aan de retro-motorfiets, volgens de huidige hipster-trend.

9. In Mijn Hoofd (reprise) muziek: Henny Lamper
Diederik gaat uiteindelijk zijn eigen weg. Een akoestische herhaling van het openingsnummer. Een verwijzing naar de begintijd van GRYSL, toen nog Greezle geheten.

10. Schande! muziek: Henny Lamper
Diederik is op aandrang van Melina wat frivolere spullen gaan verkopen in zijn winkel, maar dat zint de goegemeente niet…. Folkrock in de stijl van Levellers, de band die Hendrik inspireerde om zelf een band te beginnen. En, om andere voorbeelden niet te kort te doen: een vleugje Pogues, Tom Petty, Joe Bonamassa en Queen.

11. Naar Het Licht muziek: Hendrik’s Compagnie
Diederik wordt belaagd door het gepeupel maar hoort de Thruxton in de verte naderen… Een uitgesponnen nummer om mee af te sluiten.


Het album “D.B.” is voor € 10 euro HIER TE BESTELLEN


Contact


Hendrik's Compagnie

Henny Lamper

Telefoon
06 22 51 56 82
E-mail
hcp@halnet.nl
Kijk ook eens op: